Pico Fer

Shtesë dietetike: Glukonat hekuri

Përmbajtja mesatare e hekurit elementar: 0,5mg/pikë

Hekuri në formë pikash për dozim më të saktë, sidomos te të vegjëlit ku dozimi bëhet në bazë të peshës
trupore. Hekuri është një nga mineralet më të rëndësishme që gjendet në çdo qelizë të trupit.
Funksionet kryesore të hekurit përfshijnë transportin e oksigjenit dhe ekzekutimin e proceseve të
ndryshme metabolike në organizëm. Hekuri është një komponent i hemoglobinës që është e pranishme
në qelizat e kuqe të gjakut. Hemoglobina është e përbërë nga hekuri dhe proteinat. Ajo ndihmon bartjen
e oksigjenit nga mushkëritë në pjesë të ndryshme të trupit. Hekuri luan një rol të madh në prodhimin e
ATP (adenozin trefosfatit, që është burim kryesor i energjisë në organizëm).

 

Informacione shtesë

Additional information

Dozimi:

Merrni 2 pika/kg/ditë (2 pika=1mg hekur elementar) ose sipas përshkrimit të pediatrit tuaj.

Indikimet

Suplement ushqimor i hekurit, i dobishëm në raste mungesash në ushqim
ose në nevoja të rritura të trupit.

Related Products