Pico B Complex

Shurupi “PICO B COMPLEX”

Pico B complex përmban vitamina të kompleksit B (B2, B3, B5, B6 dhe B12) dhe inozitol (Vitamina B8), të
dobishme si shtyp ushqimor për fëmijët gjatë rritjes.

Shtesë dietetike gjatë procesit të rritjes së trupit dhe pubertetit si dhe gjatë terapisë me antibiotikë.

• Vitamina B2 (Riboflavina)
Kjo vitaminë B2 vepron si një antioksidant për të ndihmuar në luftën kundër radikaleve të lira (pjesët në
trup që dëmtojnë qelizat) dhe mund të parandalojë plakjen e hershme dhe zhvillimin e sëmundjeve të
zemrës. Riboflavina është gjithashtu e rëndësishme për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, e cila
është e nevojshme për transportimin e oksigjenit nëpër trup. Vitamina B2 (riboflavina) ndihmon trupin
të prodhojë energji dhe influencon enzimat që ndikojnë në muskuj, nerva dhe zemër.

• Vitamina B3 (Niacina)
Vitamina B3 njihet gjithashtu si Niacina ose acid nikotinik, luan një rol të rëndësishëm në metabolizëm
duke ndihmuar trupin të lëshojë energji nga karbohidratet. Ajo ndihmon trupin për përdorimin e saktë
të proteinave dhe yndyrave. Është e nevojshme për një qarkullim të mirë të gjakut dhe sistemin tretës.
Vitamina B3 është vitale për një sistem nervor të shëndetshëm.

• B5 (Acidi pantotenik)
Vitamina B5, më shpesh e njohur si acidi pantotenik, është një nutrient i shkrirë në ujë që është pjesë e
familjes së vitaminave B. Acidi pantotenik është jetik në metabolizën e proteineve, karbohidrateve dhe
yndyrave për lëkurën e shëndetshme dhe përdoret në sintezën e koenzimës A (CoA), një enzim që merr
pjesë në një varietet reaksionesh në trup, veçanërisht në thyerjen e acidit yndyrore.

• B6 (Piridoksin)
Së bashku me vitaminat B, B6 ndihmon në rregullimin e niveleve të aminoacidit homocisteinë (e lidhur
me sëmundjet e zemrës). Piridoksina është një lojtar kryesor në humor dhe paternat e gjumit sepse
ndihmon trupin të prodhojë serotoninë, melatoninë dhe norepinefrinë, një hormon stresi. Vitamina B6
(piridoksin) ndihmon trupin të shkaktojë proteinë dhe ndihmon në mbajtjen e shëndetit të qelizave të
kuqe të gjakut, sistemin nervor dhe pjesë të sistemit imunitar.

• B12 (Kobalamina)
Kobalamina punon me vitaminën B9 për të prodhuar qelizat e kuqe të gjakut dhe për të ndihmuar
hekurin të bëjë punën e tij: të krijonte proteinën që bart oksigjenin, hemoglobinën. Vitamina B12

(kobalamina) luan një rol në rritjen dhe zhvillimin e trupit. Ajo gjithashtu ka një rol në prodhimin e
qelizave të gjakut, funksionin e sistemit nervor dhe se si trupi përdor acid folik dhe karbohidratet.

Efekte:
• Prodhuimi i energjisë
Vitamina B1 nevojitet për të shndërruar karbohidratet që konsumojmë në glukozë. Mungesa e ndonjë
prej këtyre vitaminave B mund të shkaktojë reduktim të prodhimit të energjisë, gjumësi dhe lodhje.

• Sistemi nervor i shëndetshëm
Vitamina B kompleksi është jetik për funksionimin e shëndetshëm të sistemit nervor. Mungesa e ndonjë
prej këtyre vitamineve mund të shkaktojë ndjenja stresi, ankthi dhe depresioni.

• Tretja më e mirë
Vitamina B kompleksi është jetik për tretjen e mirë. Sidomos me rëndësi jetike për tretjen e mirë janë
vitaminat B1, B2, B3 dhe B6. Mungesa e ndonjë prej këtyre vitaminave B mund të shkaktojë: tretje të
mangët dhe defiçit të nutrientëve të rëndësishëm.

• Lëkura, thonjtë dhe flokët e shëndetshme
Lëkura, flokët dhe thonjtë janë gjithmonë në rritje dhe për të siguruar shëndetin e tyre të mirë, ne kemi
nevojë për vitamina B. Mungesa e ndonjë prej këtyre vitaminave B mund të shkaktojë: lëkurë gri,
inflamacion të lëkurës, rrudha, akne në fytyrë, skuqje, rënje dhe shkrirje të dobët të flokëve dhe tharje të thonjve.

 

Ingredients In 5 ml
Vitamin B2 0,4 mg
Vitamin B5 3,0 mg
Vitamin B6 0,52 mg
Vitamin B12 0,7 mcg
Vitamin B3 5,5 mg
Inositol 5,0 mg

 

 

 

Informacione shtesë

Additional information

Veprimi:

1.Prodhimi i Energjisë;
2.Sistem nervor të shëndetshëm;
3.Tretje të mirë Vitamina B kompleks është e domosdoshme për tretje të mirë.
4.Lëkurë, thonjë dhe flokë të shëndoshë;

Indikimet

PICO B complex shurupi është i përshtatshëm për të parandaluar lodhjen dhe rraskapitjen
gjatë mësimeve të përditshme, stresin e provimeve dhe është e dobishme në përmirësimin e kujtesës
dhe përqendrimit. Shton apetitin dhe forcon imunitetin.

Dozimi

Fëmijët prej 1 deri 3 vjeç: 5ml shurup në ditë. Fëmijët prej 4 deri 6 vjeç: 7.5ml shurup në ditë.
Fëmijët mbi 6 vjeç dhe të rriturit: 10ml shurup në ditë.

Related Products